Tesugen

Apropå vad Erik skriver om Dave Winers avhopp så har jag också tänkt på honom som en svensk Dave Winer (enbart i positiv bemärkelse om någon skulle undra). Jag tror det är väldigt viktigt i framväxande samhällen/kulturer med personer som fungerar som nav på det sätt som Erik gör.

Det är också bra att han inte har gjort folk förbannade i närheten av den utsträckning som Dave Winer har gjort – det värsta var väl hans ifrågasättande om varför så många bloggar på engelska och inte svenska. Jag kan inte avgöra i vilken utsträckning irritationen mot Dave Winer har varit befogad, men att så många blivit förbannade utan att det funnits fog för det tycker jag verkar orimligt.

Sedan behöver det ju inte urarta till personpåhopp för den skull.

Jag har sedan 15 år kört mycket på den typ av BBS-system som kallas “KOM-system” (de senaste året eller två har det blivit lite av det, beroende på att jag blivit pappa och att jag upptäckt webbloggar) och jag tycker mig känna igen mönstren “person som möjligen tar sig själv på lite för stort allvar bemöter kritik genom att hoppa av” samt “person som varit betydelsefull i framväxten av samhället lyssnar möjligen för lite på andras synpunkter, vilket inte är hållbart när samhället växt tillräckligt för att bli mer av allmängods (än ett verk av en eller få personer)”.

The above was posted to my personal weblog on June 30, 2003. My name is Peter Lindberg and I am a thirtysomething software developer and dad living in Stockholm, Sweden. Here, you’ll find posts in English and Swedish about whatever happens to interest me for the moment.

Posted around the same time:

The seven most recent posts:

  1. Tesugen Replaced (October 7)
  2. My Year of MacBook Troubles (May 16)
  3. Tesugen Turns Five (March 21)
  4. Gustaf Nordenskiöld om keramik kontra kläddesign (December 10, 2006)
  5. Se till att ha två buffertar för oförutsedda utgifter (October 30, 2006)
  6. Bra tips för den som vill börja fondspara (October 7, 2006)
  7. Light-Hearted Parenting Tips (September 16, 2006)
Bloggtoppen.se